Deze boeken over seks voor vrouwen, mannen en pubers lees ik deze zomer

De zomer is aangebroken – de perfecte tijd om te ontsnappen in de betoverende wereld van boeken. Of je nu zoekt naar leuke boeken voor vrouwen, fascinerende boeken voor mannen of boeiende boeken voor pubers, er is voor elk wat wils. In dit blogartikel deel ik mijn top 5 zomerboekentips.

Deze selectie belooft je niet alleen te vermaken, maar geeft je ook inzicht in de complexiteit van menselijke relaties en seksualiteit. Duik dus in deze intrigerende leeswereld en beleef een zomer vol boeiende verhalen en waardevolle inzichten.

“Verbonden” van Amir Levine en Rachel Heller

Een klassieker die zich richt op menselijke relaties en hoe we onze vaste reactiepatronen kunnen doorbreken. Hoewel het niet direct over seks gaat, heeft het alles te maken met communicatie, iets dat essentieel is in elke relatie, ook in die met een seksuele dimensie. Een aanrader voor iedereen!

Bestel hier Verbonden

“Climax Club” van Jüne PlÃ

Dit is een boek dat ik van harte kan aanbevelen. Het is een geweldig praktisch boek dat illustreert hoe je opgewonden kunt raken zonder penetratie. Een opwindende taart met vele lagen voor je de kers toevoegt. Voor een diepgaander begrip, lees mijn recensie over deze parel!

Lees hier mijn recensie

Een kleurrijke stapel van boeken over seks op strand.

“Respect” van Inti Chavez Perez

Dit boek is een absolute must-read voor pubers en hun ouders. Het is een ongelofelijk goed en leuk boek over seksualiteit, diversiteit en respect. Geschreven door een Zweedse seksuoloog, richt het zich op jongens in de puberteit – iets wat opmerkelijk zeldzaam is. Het boek bevat geen taboes en is vrij van mythes en onwaarheden. Mijn puberdochter en een pubervriend gaven het beiden een 10 uit 10 – dat zegt genoeg!

Bestel hier Respect

“Kom uit je hoofd” van Lisette Thooft

Dit nieuwe boek heeft mijn aandacht getrokken met zijn belofte om lezers te helpen gelukkiger te worden. Met praktische tips en tools, richt het zich op het overbruggen van de kloof tussen geest en lichaam – een noodzakelijke stap om volop te kunnen genieten van seks. Ik kijk ernaar uit dit boek deze zomer te lezen, en ik nodig je uit om met me mee te doen.

Beste hier Kom uit je hoofd

Een open boek met een zonnebril erop, suggestief voor zomerse leestijd.

“Zinderend leven” van Jolien Spoelstra

Dit is een nieuwkomer van een collega-seksuoloog. Jolien behandelt in haar boek op een open en oordeelvrije manier seksuele problemen zoals pijn bij het vrijen en verminderd seksueel verlangen. Ze gebruikt humor en empathie om universele thema’s aan te snijden die vaak ten grondslag liggen aan deze problemen. Bovendien geeft het boek een mooi inkijkje in een seksuologiepraktijk. Ik ga dit boek deze zomer lezen en nodig je uit om mee te lezen!

Bestel hier Zinderend Leven

Man die zomerboek vasthoudt en leest, met een natuurlijke achtergrond.

Nog meer leuke boeken voor mannen, vrouwen, pubers?

Als je op zoek bent naar nog meer leesmateriaal op het gebied van seksualiteit, kijk dan vooral even op de rest van de website. De verzameling van de beste boeken over seks is handig geordend in categorieën om je te helpen snel te vinden wat je zoekt.

Ga hier naar leuke boeken over vrouwen en seks

Klik hier voor leuke boeken over mannen en seks

En last but not least… even klikken en je zit bij de leukste boeken voor pubers over seks

Ik wens je een fijne zomer vol avonturen, zowel in het echte leven als in de bladzijden van een goed boek!

dr. Erna Beers, juni 2023