Boeken over seks

Tantra boeken, over spirituele seks en taoïsme

Wat is tantra?

De meningen over tantra zijn verdeeld. Dit lijkt vooral samen te hangen met een ontbreken van kennis of een kleuring door de media. Daardoor lijkt tantra synoniem te zijn aan ‘hete seks’ of vaker klaarkomen, maar dat is niet waar tantra werkelijk over gaat. Het is ook geen zweverige seks of seks zonder orgasme.

Tantra is een oude Indiase levenswijze, voortgekomen uit het taoïsme, waar seks werd beschouwd als een belangrijke bron voor energie. Op voorwaarde dat seks aandachtig werd bedreven, vanuit verbinding met je partner.

Van origine zijn in deze levenswijze meer dan 100 lessen gewijd aan het optimaliseren van je levensenergie. Slechts 5 lessen gaan specifiek over seksualiteit. Tantra is dus veel méér dan alleen seks. En dat is precies wat het zo bijzonder maakt.

Seks volgens het taoïsme en tantra draait om intieme verbinding. Daar word je zelf én samen veel blijer en energieker van. En wie wil dat nou niet?

De beste boeken over deze meer spirituele benadering van seks zijn hieronder te vinden. 

Beste boeken over wat is tantra en taoïsme

De boeken zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in seksuele energie. Daarvoor hoef je niet een stel te zijn, ook als single is het goed en gezond om seks te hebben. Dus ben je op zoek naar informatie over tantrische massage, verbinding met je partner, of wil je meer lezen over seksuele energie, praktische tantra oefeningen, dan zit je goed op deze pagina.

 

Tantra voor beginners én ‘gevorderden’

Het maakt niet uit of je aan het begin staat van je ontdekkingsreis naar wat tantra is, naar samen genieten via tantrische seks of dat je al tantra boeken hebt gelezen. In de selectie van tantrische boeken op deze pagina vind je sowieso jouw boek. Het gaat niet om de populaire, verwesterde, ‘platte’ kijk op tantra; dat soort boeken vind je hier niet.

 

Tantra oefeningen boek

Een goed tantra oefeningen boek vind je uiteraard ook hier. En de verschillende boeken van Margot Anand, die veel boeken over tantra heeft geschreven. Toch ben ik niet per se fan van haar, omdat de boeken soms wat oppervlakkig blijven.

 

Verschillende technieken

Persoonlijk vind ik de boeken van Mantak Chia beter, zowel voor tantra voor beginners als voor meer diepgang als je al meer ervaren bent. Het zijn echt mijn favoriete boeken. Hij beschrijft verschillende technieken die uit het taoïsme afkomstig zijn, waaruit tantra eigenlijk is ontstaan. Daarin vind je nog de wijsheid van waaruit seks leidt tot intimiteit, verbinding en extase. Allemaal aanraders, zijn boeken!

 

Vind je boek over seks op deze website

Op deze pagina vind je de boeken die passen bij je interesse handig op een rijtje, zodat je altijd een boek naar jouw smaak vindt. Voor jullie samen of jou alleen. Genoeg boeken over tantrische seks die je kunt gebruiken om jouw (seks)leven nog mooier te maken.

Mocht je toch nog een boek missen, laat het dan weten via de contactpagina.

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek dan in de catalogus van Bol.com, met 23.000 boeken over seksualiteit.

Boeken over seks.nl

De beste boeken over seks

 

Suggesties? Vragen?

Over dr. Erna Beers

Privacy verklaring