Een plaatjesboek over alles behalve de penetratie

 

De Franse grafisch ontwerper June Pla had geen zin meer om haar partners steeds uitleg te moeten geven over haar erogene zones. Daarom tekende ze alles. Die illustraties zette ze op haar Instagramaccount Jouissance Club. Het boek de Climax Club volgde snel daarna en werd een bestseller: ze heeft alleen al meer dan 100.000 exemplaren verkocht in Frankrijk!

Door haar eigen inzichten over het feit dat ze het allemaal maar saai vond in bed, dat het altijd dezelfde volgorde was, ging ze op onderzoek uit. Ze concludeerde dat de penetratie en het klaarkomen, het liefst nog tegelijk ook, nog steeds bij veel mensen hoog in het vaandel staan. Haar doel was om te ontdekken hoe het allemaal gezelliger en meer ontspannen kan. En daarin is ze meer dan geslaagd.

Het ideale boek voor seksueel plezier

Je zult wel denken: een plaatjesboek over seks? Iedereen heeft daar toch voorlichting over gehad?

Laten we wel wezen: seksuele voorlichting thuis en op school gaat over hoe het technisch werkt. Gericht op de voortplanting én op de penetratie. Terwijl het leven tussen de lakens toch wel wat meer inhoudt. Daarin gaat het nog wel eens fout.

Heb jij de biologiedocent of je ouders ooit horen praten over hoe je ongeremd plezier kunt hebben? June Pla is hierin mijn favoriet. Want zij laat het wél zien: wat je allemaal kunt doen om jezelf en elkaar te laten genieten.

Door haar elegante en duidelijke illustraties biedt June de helpende hand. Het is een handleiding geworden die lol, plezier en genieten van seks voorop stellen.

Climax Club is een ‘cartografie’

Met Climax club biedt June Pla een cartografie – ofwel een plaatjesboek of atlas als je wilt – waarin ze in leuke en duidelijke plaatjes, zonder dat het pornografisch wordt, laat zien wat je kunt doen om jezelf en de ander te laten genieten. Heel praktisch, met soms grappige, soms wat kinderachtige namen. Maar dat zou ook aan de Nederlandse vertaling kunnen liggen.

Verfrissend en toegankelijk

De inleidende hoofdstukken zijn toegankelijk geschreven. Daarmee is het een boek voor iedereen die seksueel actief is en wat creatiever wil worden. Die wil weten hoe je jezelf en de ander nog meer plezier kan geven.

Het is een boek om van voor tot achter te lezen, maar juist ook om eens doorheen te bladeren. Het uitproberen levert sowieso plezier op. En dat is al een belangrijke stap.

June Pla besteedt aandacht aan iedereen

June Pla schrijft niet over man, vrouw of andere genders, want ze vindt die labels en vooroordelen niet meer passen bij de maatschappij. Een man zou namelijk altijd zin moeten hebben, en als een vrouw dat heeft…tja, dat kan je zelf wel invullen. En of je nu jezelf vrouw, man, hetero, homo, bi of iets anders noemt, het maakt niet uit. Iedereen kan lol en plezier hebben.

Daarom schrijft ze in seksloze termen, en alleen over de penis, vulva en erogene zones zonder te benoemen aan wie die vastzitten. Dat is wellicht even wennen, maar het is wel van deze tijd.

Voorspel bestaat niet

Heel fijn dat ook June ervoor pleit om het woord voorspel nooit meer te gebruiken. Het is een woord waaruit blijkt, dat de tijd waarin niet wordt gepenetreerd niet belangrijk is. June Pla zet de penetratie even opzij en focust op 1001 andere manieren om te genieten van jezelf en elkaar.

Communicatie tijdens de seks

Met Climax Club wil June ook taboes doorbreken, en praten over seks en voorkeuren makkelijker maken. Er staat dus ook een deel in over communicatie en regels. Zonder praten kan je iemand niet sturen naar de dingen die jezelf fijn vindt, toch?

Alles draait om creatiever worden, penetratie niet meer op de eerste plek zetten, en meer genieten. Er valt nog veel te ontdekken voor iedereen, volgens June Pla, zodat seks echt een genot wordt.

 Kenmerken:

  • Aantal pagina’s: 256
  • Markt: Iedereen die seksueel actief is en meer wil genieten van seks
  • Taal: Nederlands
  • Winkelprijs: €16,90
  • Uitgever: Horizon
  • ISBN: 9789463962926

Wil je meer ideeën voor andere boeken over seks?

 

Lees hier de andere Uitgelichte boeken