Over dr. Erna Beers

De bomen en het bos

Als beginnend seksuoloog en fervent lezer zag ik door de 23.000 bomen (boeken over seksualiteit) het bos niet meer.

En daar bleek ik niet de enige in te zijn. De cliënten die ik sprak, wisten niet waar ze moesten zoeken. En seksuologen hadden geen idee wat ze konden aanbevelen.

Daar begon dus mijn zoektocht. Aan heel veel mensen heb ik hun lijstje met beste boeken over seks gevraagd. Het regende reacties. Heel veel dank voor alle suggesties!

Het resultaat? Deze website, zodat je snel de juiste keuze kunt maken, wetende dat je altijd een kwalitatief goed boek kiest.

Kijk gerust rond. En als jouw favoriete boek ontbreekt op de site, laat het dan gerust weten. Het kan best zijn dat ik er een pareltje heb gemist tussen al die bomen.

Mijn kijk op seksualiteit

Als kind al was ik bezig met ‘waarom’-vragen en ik ben daar nooit mee opgehouden. ‘Daarom’-antwoorden vond ik dan ook de stomste antwoorden die mijn moeder, de juf en helaas vele anderen, konden geven. Ook nu kijk ik graag verder dan mijn neus lang is en als arts en wetenschapper vind ik dat ik zelfs verplicht ben om niks voor lief te nemen.

Als het gaat over seksualiteit, dan hebben we nog veel te leren. En veel kennis te verspreiden. Helemaal niet erg dat er 23.000 boeken online te vinden zijn. 

Seks is immers belangrijk in ons leven: we zijn erdoor ontstaan. Je kunt wel ontkennen dat seks belangrijk is, maar dan doe je jezelf tekort. Er gaan relaties stuk doordat het niet botert op seksueel vlak. Hoeveel liedjes gaan er niet over liefde en seks? Seks is de krachtigste taal zonder woorden. Dé taal om uitdrukking te geven aan je gevoelens voor die ene speciale persoon. 

Juist daarom is een website met de beste boeken over seks erg welkom. 

Over dr. Erna Beers

Dr. Erna Beers (1973) is arts/klinisch farmacoloog en seksuoloog NVVS i.o. Haar ervaring is breed, met werkervaring in de psychiatrie en in bijwerkingen van geneesmiddelen (BIG-nummer 59052890301).

Ze is hoofdredacteur van Molemans Praktische Psychofarmacologie.

Ze is een veelgevraagd spreker, staat bekend om haar enthousiaste en open manier van praten en op een zeer toegankelijke manier uitleggen van ingewikkelde onderwerpen.

Als wetenschapper pakt ze zaken graag grondig aan en kijkt ze graag verder dan haar neus lang is. En met haar enthousiasme en creativiteit weet ze altijd oplossingen te bedenken die de wereld vooruit helpen.

Daar komt deze website ook uit voort. Net als de online SUN training, die moeders wél helpt hun urineverlies te stoppen, en de Rust in je blaas training voor mannen en vrouwen met een overactieve blaas. 


Zoek je seksuologische hulp? Kijk dan op de website van haar eigen praktijk

Boeken over seks.nl

De beste boeken over seks

 

Suggesties? Vragen?

Over dr. Erna Beers

Privacy verklaring