Boeken over seksualiteit en Ellen Laan zijn blijvend met elkaar verbonden. Haar naam verdient erkenning in het veld van seksuele voorlichting gericht op seksueel plezier. Ook op deze boekensite dus: de boeken van Ellen Laan.

 

Wie was Ellen Laan?

Ellen Laan was een gz-psycholoog en seksuoloog geregistreerd bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Haar bijdrage aan de seksuologie was vooral de bestudering en normalisering van menselijke seksualiteit. Haar expertise en passie heeft ze verwoord in drie boeken. De boeken van Ellen Laan vind je hieronder.

Seksueel plezier en gezondheid zijn de thema's in het Ellen Laan boek Seks!

Het Boek “Seks! Een leven lang leren”: Gids voor Seksueel Plezier en gezondheid

“Seks! Een leven lang leren” geeft antwoord op een fundamentele vraag “Hoe beleef je plezier aan seks?”.

Het boek van Ellen Laan en Rik van Lunsen gaat over seksueel plezier. Het boek gaat dieper in op dit onderwerp dan standaard seksuele voorlichting.

De belangrijke aspecten van seks komen uitgebreid aan bod. Deze aspecten zijn prikkels, omgeving en communicatie. Met meer kennis over seks kun je je plezier vergroten.

In het boek komen de werking van het menselijk lichaam aan bod. Maar ook de mythes over wat seksueel ‘normaal’ is.

Bestel Seks! hier

De waarheid over seks, boek van Ellen Laan, weinig verschillen tussen mannen en vrouwen, seksuele voorlichting

De Waarheid over Seks: Mythes Ontkrachten en Plezier voor Iedereen

“De waarheid over seks” is het nieuwste boek van Ellen Laan en Rik van Lunsen. Het draagt de ondertitel “Plezier en gendergelijkheid op planeet aarde”.

Beide seksuologen richten zich op het ontkrachten van verouderde mythes over seksualiteit. Het boek stelt dat mannen en vrouwen meer gemeen hebben dan algemeen wordt aangenomen. In de media worden vooral de verschillen benadrukt, maar die zijn in werkelijkheid kleiner.

Ze proberen zo een vernieuwende, gendersensitieve en wetenschappelijk onderbouwde visie te geven op seks.

Bestel hier De Waarheid over Seks

Powergirls - seksueel plezier en empowerment boek Ellen Laan en Sanderijn van der Doef

Het “Lijfboek voor Powergirls”: Onmisbare Kennis voor Jonge Vrouwen

“Lijfboek voor powergirls” is een belangrijk boek van Ellen Laan en Sanderijn van der Doef. Het richt zich op meisjes en jonge vrouwen. Het biedt praktisch advies en informatie die elke jonge vrouw moet weten over haar lichaam en seksualiteit.

Het maakt niet uit of je wel of niet actief bent met seks. Ook als je al begonnen bent kun je meer leren. Dit boek helpt jonge vrouwen om meer te genieten van seks vanuit empowerment.

Bestel hier Lijfboek voor Powergirls

Ellen Laan boeken: Een blijvende erfenis voor de Seksuologie

Elk boek dat Ellen Laan heeft geschreven, vormt een bijdrage aan ons begrip van seksualiteit. Ze heeft gewerkt met ingewikkelde seksuele problematiek. En heeft veel gedaan om seksuele gezondheid en plezier toegankelijker te maken voor iedereen.

Haar blijvende erfenis in de seksuologie is gericht op het bevorderen van seksueel plezier en gezondheid.

 

Meer uitgelichte boeken over seksuele voorlichting en seksueel plezier lezen?